Aanvraag
Aanvraag Enkelvoudige Extramurale Ergotherapie (EEE)
Eerstelijns Ergotherapie betreft behandeling terwijl iemand zelfstandig woont ( niet is opgenomen). Vanuit de zorgverzekeringen wordt deze vorm van ergotherapie bij volwassenen tot 10 uur per jaar vergoedt vanuit de basisverzekering. iedereen kan hiervoor dus in aanmerking komen. Dit kan u rechtstreeks zelf vragen of via een arts. In de eerstelijn wordt samengewerkt met alle andere hulpverleners die betrokken zijn: denk aan de huisarts, fysiotherapeut, thuiszorg, logopediste, dietiste, praktijkondersteuner…etc.
Verwijzing door arts
Verwijzing voor ergotherapie vindt plaats via de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. U als verwijzer kan een verwijsformulier downloaden en vervolgens uitprinten en op indicatie invullen. Dit formulier is een PDF bestand dat u kunt openen met het gratis programma Acrobat Reader.
Aanmelding voor behandeling kan de cliĆ«nt – indien hij in bezit is van een door de arts ondertekende verwijzing voor Ergotherapie – zelf doen. Dit kan telefonisch, via e-mail of via de post. Een ergotherapeut neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak.
Directe toegankelijkheid Ergotherapie ( DTE)
Eerstelijns ergotherapie is sinds januari 2012 direct toegankelijk. Dit wil zeggen dat u zonder verwijzing naar de ergotherapeut kunt gaan.
De screening door de ergotherapeut of ergotherapie voor u de meest geschikte behandeling is en de vraag of er geen contraindicaties zijn gaat echter van uw 10 ergotherapie-behandeluren af. Indien u een verwijzing vraagt bij uw arts blijven het totaal aantal beschikbare uren behouden. Dit heeft daarom meestal voor ons de voorkeur.
NB CZ biedt niet de mogelijkheid van DTE