Cliëntendoelgroep

Ergotherapie de Kempen richt zich op volwassen cliënten die hun gewone dagelijkse handelingen niet meer naar wens kunnen uitvoeren. Het gaat niet om de ziekte, het trauma of andere oorzaak maar we kijken naar het effect ervan op het persoonlijk dagelijks leven en …welke verbeteringen mogelijk zijn.

De ergotherapeut kan ook advies en instructie aan de (professionele) verzorger/mantelzorg van de cliënt geven, zodat zij adequate zorg of begeleiding aan de cliënt kan bieden en hierdoor het functioneren van de cliënt wordt bevorderd.

We zijn breed opgeleid om hulpvragen te beantwoorden,ongeacht de diagnose. Maar we willen aangeven dat we extra kennis en ervaring hebben met betrekking tot bepaalde doelgroepen en zijn aangesloten bij enkele netwerken in de regio dan wel landelijk.

Parkinson en parkinsonisme : samenwerking binnen ParkinsonNet ( regio Eindhoven)

Dementie : programma Edomah gericht op mensen met dementie en hun mantelzorgers thuis (aangesloten bij dit landelijke netwerk).

Pijn– ondanks pijn of vermoeidheid toch je leven ( weer) invulling geven (Activiteitenweger, balans in belasting en belastbaarheid)

Neurologische aandoeningen als ALS en MS: Ondanks de progressieve aandoening toch dagelijks het maximale uit je leven halen door het zoeken naar oplossingen.  Aangesloten bij het MS-Netwerk

Advies rond complexe voorzieningen en woningaanpassingen: samen analyseren waar iets misgaat en welke gevolgen het heeft. Hoe kan de inzet van een juist hulpmiddel u ondanks de verminderde kracht, mobiliteit en/of energie toch weer laten doen wat belangrijk is. Vaak ook geraadpleegd als second opinion

Ergotherapie De Kempen maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring