Voorbeelden

De ergotherapie kan t.a.v. deze handelingsgebieden de volgende ergotherapieproducten bieden:

  1. Ergotherapeutische diagnostiek
  2. Training en begeleiding voor verbeterde handelingsmogelijkheid cliënt:
    Hierbij kan gedacht worden aan bijv. ergonomie, belasting/belastbaarheid, pijnmanagement.
  3. Advies cliënt (systeem)
  4. Advies en instructie hulpmiddelen en voorzieningen: Ondersteuning bij een voorziening-aanvraag bijv. sta-op-stoel en instructies geven over het gebruik van voorzieningen bijv. scootermobieltraining. De ergotherapeut kan een belangrijke rol spelen in het vergroten van de doelmatigheid van hulpmiddelen door een adequate advisering van een ‘hulpmiddel op maat’, en door het bevorderen van het juiste gebruik van het verstrekte hulpmiddel.
  5. Advies zorg en begeleiding
  6. Advies arbeidsomstandigheden

Hieronder vind u een aantal voorbeelden uit de praktijk:

Ik ben 68 en heb Parkinson maar...

Geniet vooral van het samen met mijn vrouw op de kleinkinderen passen, ook al moet mijn rollator dan mee naar de speeltuin.

De ergotherapeut heeft mij geadviseerd om een lichter model rollator te nemen zodat deze mee in de auto kan maar wel eentje waar ik mbv het remsysteem op de been blijf als ik door de parkinson opeens te snel ga lopen.

Mijn man is nu 78 en sinds enkele jaren helaas aan het dementeren maar hij kan mij nog prima helpen bij het koken, als ik hem korte opdrachten geef.

De ergotherapeut heeft meegekeken hoe dat gaat bij ons in de keuken en gaf tips over hoe ik mijn man ongemerkt kon sturen zodat hij zich niet onhandig voelt.

Ik ben 45 en moeder van 2 pubers, verder heb ik al langere tijd ernstige pijnklachten in mijn gewrichten van mijn handen en mijn rug. Daardoor deed ik steeds minder en kwam de deur nauwelijks uit. Nu probeer ik elke dag een activiteit te plannen zodat ik het gevoel heb weer mee te doen. Ook al neem ik tussendoor wel voldoende rust om op te laden, het bezig zijn geeft ook bergen energie aan mij en mijn gezin.

Samen met de ergotherapeut ben ik op zoek gegaan naar leuke activiteiten waarbij van belang was om af te wegen wat het mij kostte (pijn en energie) en wat het opleverde (goed gevoel, afleiding) zodat mijn dagen beter in balans kwamen en ook rekening werd gehouden met de rest van ons gezin.

Ergotherapie De Kempen maakt gebruik van functionele cookies die ervoor zorgen dat de website naar behoren functioneert. We slaan anoniem statistieken op in Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Voor meer informatie zie onze privacyverklaring